• Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Буузыг яагаад сэвдэг вэ

Жилийн жил огт хариулт нь олддоггүй асуулт бол энэ. Тэгвэл одоо учрыг нь мэдэж авангаа ер нь гурил найрлагадаа юу агуулдгийг мэдэж авцгаая.

Буузыг бид улаанбуудайн гурилаар хийнэ. Глютентэй гэж айгаад байх хэрэггүй, угаасаа гурилын цавуулгийг дээд зэргээр байлгах, буузанд тохируулах үүднээс цавуулаг хамгийн сайн дээд гурилыг ихэвчлэн сонгодог. 1-р гурил ч болно.

Улаанбуудайн гурил нь товчхондоо цардуул болон уургаас бүрддэг. Энэ хоёрын шинж чанараас л буузыг сэвэх шаардлага гарч ирнэ.

ЦАРДУУЛ: Цардуул бол "аймаар" урт молекулын гинжин хэлхээнээс тогтдог, хүйтэн усанд уусдаггүй нүүрсус. "Аймаар" урт гэдгийг глюкозын их олон гинжин хэлхээ гээд ойлгочих хэрэгтэй. Хэтэрхий урт тул үүнийг дундуур нь таслахгүй л бол хүний бие шингээж чадахгүй, түүхий гурил идвэл нөгөө идсэн гурилыг чинь бие тань аюулгүй болгох гээд шууд гүйлгэж мэднэ.

Хүйтэн усанд уусдаггүй гэдгийг юу гэж ойлгох вэ гэхээр гурилаа бүлээн усаар зуур гэж "загнуулж" байсан хүмүүс их дотноор ойлгох байх. Зуурах усны температур өндөр байж цардуул уусч, цаашдын бүтээгдэхүүний гоозүйд сайнаар нөлөөлнө.

Цардуул агуулсан зуурмаг нь 55-85 хэмийн дулаанд желатинждаг бөгөөд жигнэх температурт бүрэн желатинжиж, цардуулын хоорондын холбоо тасарч бага молекулт нүүрсуснуудыг үүсгэж гэдэс ходоодонд шингэхэд бэлэн болдог. Нэг гэм нь үүнийг тогтоон барих зүйл байхгүй бол усанд уусдаг нэгдлүүд болоод хувирчих тул урсаад алга болно. Энэ үүргийг цавуулаг гүйцэтгэнэ.

Цардуул өндөр температурт желатин буюу цэлцэн хэлбэртэй байдаг бол бууз сэвэх үед зуурамтгай чанар нь нэмэгдэж илүү хатуурдаг. Энэ бол буузыг сэвэх хоёрдугаар шалтгаан. 

Хөрсөн бантан өтгөрдөг, цардуулаар өтгөрүүлсэн соус хөрөхөөрөө бүүр өтгөрчихдөг гэдгийг ажиглаарай. Цардуул бүүр хөрөөд удах тусам хатуурах байтугай талсжчихдаг. Шинэхэн хөрсөн талхны гол сайхан хөвсийсөн зөөлөн байдаг бол удсан талх зүсэхэд үйрээд байдаг. Энэ бол цардуулын талсжилтын хамгийн том жишээ.

УУРАГ: Улаанбуудайн гурил нь глютен буюу цавуулаг уураг. Энэ нь глютенин болон глиадин уураг, багахан хэмжээний альбумин, глобулин уургаас тогтдог.

Ямар ч уураг 60 хэмээс дээшээ эргэлт буцалтгүй өөр төлөвт шилжих буюу денатурацид ордог. Эдгээр уураг ч мөн адил. Буузны гурилын цардуулыг жигнүүрийн нүхээр алдчихалгүй барихын тулд буузны шөлийг нь дотор нь агуулахын тулд глютенин глиадин хоёр уураг хоорондоо полимержиж /полимержиж гэхээр ойлгомжгүй бол тасралтгүй нарийн наалдамхай жигд тархсан утаслагийн оронт тор үүсгэж/, өөртөө цардуулыг нягт нааж барьж байдаг.

Жигнэлтийн температурт денатураци бүрэн явагдаж, сайтар полимержиж цардуулаа нааж авдаг.

Тэгвэл бууз бэлэн болоод сэвэхэд энэ уургууд мөн адил хатуурдаг. Хатуураад, цардуулаа нааж аваад сайхан гөлгөр нягт бүтэц үүсгэнэ. Уургууд ажиглаад байхад ер нь хатуурч байгаа биз. Цус хатуурна, өндөг хатуурна, сүүний уураг хатуурна. Энэ бол буузыг сэвэх нэгдүгээр шаардлага.

ДҮГНЭЕ: Тэгэхээр сэвэх гэдэг нь температурыг түргэн буулгаж хатууруулах зорилготой юм байна. Ингэснээр доторх чийг болон шингэнээ хамгаалах зорилготой, буузаа шөлтэй нь идэх зорилготой юм. 

Мантуун буузыг сэвдэггүй шалтгаан бол гуриланд үүссэн хийн температурыг огцом хөргөвөл бондойлгож байсан хий нь агшин зуур агшиж мантуун бууз биш болдог. 

Энгийн буузны гурилд хий байхгүй тул суганыхаа булчирхайг цочтол сэвсэн ч болно. Аан тийм, сэвэхгүй бол гарт наалдамхай байдаг ч хөрөөд ирэхийн цагт адилхан л хатуураад ирнэ.

Сэвэхгүй бол түүхийрнэ гэдэг бол бүүр зуун дамжсан худал ойлголт, гүний температур нь цардуулыг задлах, уургийг денатурацид оруулах хэмжээндээ хүрсэн л бол болсон гэсэн үг.

Хүнсний инженер О.Гал-Очир

    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ


МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Нарны гүүрний баруун талын туслах авто замаас Вокзалын автобусны буудал хүртэлх замын хөдөлгөөнийг нээлээ
Дүүжин замын тээврийн багана суурь байрлуулах ажил 30 хувьтай үргэлжилж байна
Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.06.06/
Нэг цагаан мэнгэтэй улаан морь өдөр



Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





  • Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Буузыг яагаад сэвдэг вэ

Жилийн жил огт хариулт нь олддоггүй асуулт бол энэ. Тэгвэл одоо учрыг нь мэдэж авангаа ер нь гурил найрлагадаа юу агуулдгийг мэдэж авцгаая.

Буузыг бид улаанбуудайн гурилаар хийнэ. Глютентэй гэж айгаад байх хэрэггүй, угаасаа гурилын цавуулгийг дээд зэргээр байлгах, буузанд тохируулах үүднээс цавуулаг хамгийн сайн дээд гурилыг ихэвчлэн сонгодог. 1-р гурил ч болно.

Улаанбуудайн гурил нь товчхондоо цардуул болон уургаас бүрддэг. Энэ хоёрын шинж чанараас л буузыг сэвэх шаардлага гарч ирнэ.

ЦАРДУУЛ: Цардуул бол "аймаар" урт молекулын гинжин хэлхээнээс тогтдог, хүйтэн усанд уусдаггүй нүүрсус. "Аймаар" урт гэдгийг глюкозын их олон гинжин хэлхээ гээд ойлгочих хэрэгтэй. Хэтэрхий урт тул үүнийг дундуур нь таслахгүй л бол хүний бие шингээж чадахгүй, түүхий гурил идвэл нөгөө идсэн гурилыг чинь бие тань аюулгүй болгох гээд шууд гүйлгэж мэднэ.

Хүйтэн усанд уусдаггүй гэдгийг юу гэж ойлгох вэ гэхээр гурилаа бүлээн усаар зуур гэж "загнуулж" байсан хүмүүс их дотноор ойлгох байх. Зуурах усны температур өндөр байж цардуул уусч, цаашдын бүтээгдэхүүний гоозүйд сайнаар нөлөөлнө.

Цардуул агуулсан зуурмаг нь 55-85 хэмийн дулаанд желатинждаг бөгөөд жигнэх температурт бүрэн желатинжиж, цардуулын хоорондын холбоо тасарч бага молекулт нүүрсуснуудыг үүсгэж гэдэс ходоодонд шингэхэд бэлэн болдог. Нэг гэм нь үүнийг тогтоон барих зүйл байхгүй бол усанд уусдаг нэгдлүүд болоод хувирчих тул урсаад алга болно. Энэ үүргийг цавуулаг гүйцэтгэнэ.

Цардуул өндөр температурт желатин буюу цэлцэн хэлбэртэй байдаг бол бууз сэвэх үед зуурамтгай чанар нь нэмэгдэж илүү хатуурдаг. Энэ бол буузыг сэвэх хоёрдугаар шалтгаан. 

Хөрсөн бантан өтгөрдөг, цардуулаар өтгөрүүлсэн соус хөрөхөөрөө бүүр өтгөрчихдөг гэдгийг ажиглаарай. Цардуул бүүр хөрөөд удах тусам хатуурах байтугай талсжчихдаг. Шинэхэн хөрсөн талхны гол сайхан хөвсийсөн зөөлөн байдаг бол удсан талх зүсэхэд үйрээд байдаг. Энэ бол цардуулын талсжилтын хамгийн том жишээ.

УУРАГ: Улаанбуудайн гурил нь глютен буюу цавуулаг уураг. Энэ нь глютенин болон глиадин уураг, багахан хэмжээний альбумин, глобулин уургаас тогтдог.

Ямар ч уураг 60 хэмээс дээшээ эргэлт буцалтгүй өөр төлөвт шилжих буюу денатурацид ордог. Эдгээр уураг ч мөн адил. Буузны гурилын цардуулыг жигнүүрийн нүхээр алдчихалгүй барихын тулд буузны шөлийг нь дотор нь агуулахын тулд глютенин глиадин хоёр уураг хоорондоо полимержиж /полимержиж гэхээр ойлгомжгүй бол тасралтгүй нарийн наалдамхай жигд тархсан утаслагийн оронт тор үүсгэж/, өөртөө цардуулыг нягт нааж барьж байдаг.

Жигнэлтийн температурт денатураци бүрэн явагдаж, сайтар полимержиж цардуулаа нааж авдаг.

Тэгвэл бууз бэлэн болоод сэвэхэд энэ уургууд мөн адил хатуурдаг. Хатуураад, цардуулаа нааж аваад сайхан гөлгөр нягт бүтэц үүсгэнэ. Уургууд ажиглаад байхад ер нь хатуурч байгаа биз. Цус хатуурна, өндөг хатуурна, сүүний уураг хатуурна. Энэ бол буузыг сэвэх нэгдүгээр шаардлага.

ДҮГНЭЕ: Тэгэхээр сэвэх гэдэг нь температурыг түргэн буулгаж хатууруулах зорилготой юм байна. Ингэснээр доторх чийг болон шингэнээ хамгаалах зорилготой, буузаа шөлтэй нь идэх зорилготой юм. 

Мантуун буузыг сэвдэггүй шалтгаан бол гуриланд үүссэн хийн температурыг огцом хөргөвөл бондойлгож байсан хий нь агшин зуур агшиж мантуун бууз биш болдог. 

Энгийн буузны гурилд хий байхгүй тул суганыхаа булчирхайг цочтол сэвсэн ч болно. Аан тийм, сэвэхгүй бол гарт наалдамхай байдаг ч хөрөөд ирэхийн цагт адилхан л хатуураад ирнэ.

Сэвэхгүй бол түүхийрнэ гэдэг бол бүүр зуун дамжсан худал ойлголт, гүний температур нь цардуулыг задлах, уургийг денатурацид оруулах хэмжээндээ хүрсэн л бол болсон гэсэн үг.

Хүнсний инженер О.Гал-Очир



МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.


Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих

Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Үзэл бодол Спорт Нийгэм Дэлхий Энтертайнмэнт Зурхай
  • Нийтлэл
  • •
  • Ярилцлага
  • •
  • Сурвалжлага
  • •
  • Азийн АШТ
  • •
  • Фото мэдээ
  • •
  • Оддын амьдрал
БҮХ СЭДЭВ
  • •Ерөнхийлөгч
  • •Засгийн газар
  • •Чуулган
  • •Нийтлэл
  • •Байнгын хороо
  • •E-Sport
  • •Гадаад харилцаа
  • •Нийслэл
  • •Фото мэдээ
  • •Сэрэмжлүүлэг
  • •Ипотекийн зээл
  • •Яам, Агентлаг
  • •Халуун сэдэв
  • •Сагсанбөмбөг
  • •Бөхийн төрлүүд
ХУРААХ
Жрью Холидэй энэ долоо хоногийн...
Говийн нутгаар цас орж, цасан...

Буузыг яагаад сэвдэг вэ

Kuzmo 2024-02-03
    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ
Буузыг яагаад сэвдэг вэ

Жилийн жил огт хариулт нь олддоггүй асуулт бол энэ. Тэгвэл одоо учрыг нь мэдэж авангаа ер нь гурил найрлагадаа юу агуулдгийг мэдэж авцгаая.

Буузыг бид улаанбуудайн гурилаар хийнэ. Глютентэй гэж айгаад байх хэрэггүй, угаасаа гурилын цавуулгийг дээд зэргээр байлгах, буузанд тохируулах үүднээс цавуулаг хамгийн сайн дээд гурилыг ихэвчлэн сонгодог. 1-р гурил ч болно.

Улаанбуудайн гурил нь товчхондоо цардуул болон уургаас бүрддэг. Энэ хоёрын шинж чанараас л буузыг сэвэх шаардлага гарч ирнэ.

ЦАРДУУЛ: Цардуул бол "аймаар" урт молекулын гинжин хэлхээнээс тогтдог, хүйтэн усанд уусдаггүй нүүрсус. "Аймаар" урт гэдгийг глюкозын их олон гинжин хэлхээ гээд ойлгочих хэрэгтэй. Хэтэрхий урт тул үүнийг дундуур нь таслахгүй л бол хүний бие шингээж чадахгүй, түүхий гурил идвэл нөгөө идсэн гурилыг чинь бие тань аюулгүй болгох гээд шууд гүйлгэж мэднэ.

Хүйтэн усанд уусдаггүй гэдгийг юу гэж ойлгох вэ гэхээр гурилаа бүлээн усаар зуур гэж "загнуулж" байсан хүмүүс их дотноор ойлгох байх. Зуурах усны температур өндөр байж цардуул уусч, цаашдын бүтээгдэхүүний гоозүйд сайнаар нөлөөлнө.

Цардуул агуулсан зуурмаг нь 55-85 хэмийн дулаанд желатинждаг бөгөөд жигнэх температурт бүрэн желатинжиж, цардуулын хоорондын холбоо тасарч бага молекулт нүүрсуснуудыг үүсгэж гэдэс ходоодонд шингэхэд бэлэн болдог. Нэг гэм нь үүнийг тогтоон барих зүйл байхгүй бол усанд уусдаг нэгдлүүд болоод хувирчих тул урсаад алга болно. Энэ үүргийг цавуулаг гүйцэтгэнэ.

Цардуул өндөр температурт желатин буюу цэлцэн хэлбэртэй байдаг бол бууз сэвэх үед зуурамтгай чанар нь нэмэгдэж илүү хатуурдаг. Энэ бол буузыг сэвэх хоёрдугаар шалтгаан. 

Хөрсөн бантан өтгөрдөг, цардуулаар өтгөрүүлсэн соус хөрөхөөрөө бүүр өтгөрчихдөг гэдгийг ажиглаарай. Цардуул бүүр хөрөөд удах тусам хатуурах байтугай талсжчихдаг. Шинэхэн хөрсөн талхны гол сайхан хөвсийсөн зөөлөн байдаг бол удсан талх зүсэхэд үйрээд байдаг. Энэ бол цардуулын талсжилтын хамгийн том жишээ.

УУРАГ: Улаанбуудайн гурил нь глютен буюу цавуулаг уураг. Энэ нь глютенин болон глиадин уураг, багахан хэмжээний альбумин, глобулин уургаас тогтдог.

Ямар ч уураг 60 хэмээс дээшээ эргэлт буцалтгүй өөр төлөвт шилжих буюу денатурацид ордог. Эдгээр уураг ч мөн адил. Буузны гурилын цардуулыг жигнүүрийн нүхээр алдчихалгүй барихын тулд буузны шөлийг нь дотор нь агуулахын тулд глютенин глиадин хоёр уураг хоорондоо полимержиж /полимержиж гэхээр ойлгомжгүй бол тасралтгүй нарийн наалдамхай жигд тархсан утаслагийн оронт тор үүсгэж/, өөртөө цардуулыг нягт нааж барьж байдаг.

Жигнэлтийн температурт денатураци бүрэн явагдаж, сайтар полимержиж цардуулаа нааж авдаг.

Тэгвэл бууз бэлэн болоод сэвэхэд энэ уургууд мөн адил хатуурдаг. Хатуураад, цардуулаа нааж аваад сайхан гөлгөр нягт бүтэц үүсгэнэ. Уургууд ажиглаад байхад ер нь хатуурч байгаа биз. Цус хатуурна, өндөг хатуурна, сүүний уураг хатуурна. Энэ бол буузыг сэвэх нэгдүгээр шаардлага.

ДҮГНЭЕ: Тэгэхээр сэвэх гэдэг нь температурыг түргэн буулгаж хатууруулах зорилготой юм байна. Ингэснээр доторх чийг болон шингэнээ хамгаалах зорилготой, буузаа шөлтэй нь идэх зорилготой юм. 

Мантуун буузыг сэвдэггүй шалтгаан бол гуриланд үүссэн хийн температурыг огцом хөргөвөл бондойлгож байсан хий нь агшин зуур агшиж мантуун бууз биш болдог. 

Энгийн буузны гурилд хий байхгүй тул суганыхаа булчирхайг цочтол сэвсэн ч болно. Аан тийм, сэвэхгүй бол гарт наалдамхай байдаг ч хөрөөд ирэхийн цагт адилхан л хатуураад ирнэ.

Сэвэхгүй бол түүхийрнэ гэдэг бол бүүр зуун дамжсан худал ойлголт, гүний температур нь цардуулыг задлах, уургийг денатурацид оруулах хэмжээндээ хүрсэн л бол болсон гэсэн үг.

Хүнсний инженер О.Гал-Очир

ФОТО:

Сэдвүүд :
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Нарны гүүрний баруун талын туслах авто замаас Вокзалын автобусны буудал хүртэлх замын хөдөлгөөнийг нээлээ
Дүүжин замын тээврийн багана суурь байрлуулах ажил 30 хувьтай үргэлжилж байна
Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.06.06/
Нэг цагаан мэнгэтэй улаан морь өдөр
ШУУРХАЙ МЭДЭЭ
4 цагийн өмнө өмнө

Нарны гүүрний баруун талын туслах авто замаас Вокзалын автобусны буудал хүртэлх замын хөдөлгөөнийг нээлээ

4 цагийн өмнө өмнө

Дүүжин замын тээврийн багана суурь байрлуулах ажил 30 хувьтай үргэлжилж байна

4 цагийн өмнө өмнө

"Chinggis Warriors" баг анхны мажорын тэмцээнээ өндөрлүүллээ

4 цагийн өмнө өмнө

Нэг гишүүнд нэг заалт таалагдаагүйгээс болж УИХ-ын үйл ажиллагаа тасалдахад хүрлээ

4 цагийн өмнө өмнө

“Шилэгдэж бус солигдож” гарч ирэх шинэ Ерөнхий сайд хэн бэ?

4 цагийн өмнө өмнө

“Шувуу”-нууд наадмын өмнө наашлах уу?!

4 цагийн өмнө өмнө

Төслийг баталж, хууль тогтоолын эцсийн найруулгыг сонслоо

4 цагийн өмнө өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.06.06/

4 цагийн өмнө өмнө

Нэг цагаан мэнгэтэй улаан морь өдөр

4 цагийн өмнө өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 22-24 хэм дулаан байна

1 өдрийн өмнө өмнө

"Chinggis Warriors" баг мажорын анхны хожлоо байгууллаа

1 өдрийн өмнө өмнө

Олон улсын прокурорууд цахим орчин дахь гэмт хэрэгтэй хамтран тэмцэнэ

1 өдрийн өмнө өмнө

МАН-ынхан “...Дүрмээрээ явна” гэвэл эхлээд намын даргаа сонгож, тэр хүнээ Ерөнхий сайдаар томилуулна

1 өдрийн өмнө өмнө

Үс засуулвал эрч хүч ихэснэ

1 өдрийн өмнө өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 19-21 хэм дулаан байна

1 өдрийн өмнө өмнө

М.Нарантуяа-Нара:Б.Мөнхбаясгалан гишүүнийг жонкуучин гар…

1 өдрийн өмнө өмнө

ААНОАТ-ын тухай хуульд өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн барина

1 өдрийн өмнө өмнө

Тэтгэврийн даатгалын сангийн ачааллыг бууруулна

1 өдрийн өмнө өмнө

Татвар төлөгчийн банкин дахь дансыг бүхэлд нь хаадаг зохицуулалтыг хална

1 өдрийн өмнө өмнө

Ахмад настан олон эх үүсвэр бүхий тэтгэврийн орлоготой байх нөхцөлийг бүрдүүлнэ

1 өдрийн өмнө өмнө

Иргэдийн төлсөн НӨАТ-ыг шаталсан хэлбэрээр 100 хүртэл хувиар буцаан олгоно

1 өдрийн өмнө өмнө

ХХОАТ-ын тухай хуульд өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн барина

2 өдрийн өмнө өмнө

Нүхэн гарцуудын ус зайлуулах хөндлөн шүүрийн лагийг цэвэрлэлээ

2 өдрийн өмнө өмнө

“Тэрбуман мод” чуулга уулзалт болно

2 өдрийн өмнө өмнө

Ерөнхийлөгчийн санаачилсан “Дэлхийн адууны өдрийн тухай” тогтоолыг баталлаа

2 өдрийн өмнө өмнө

Ж.Алдаржавхлан: Ипотекийн зээлийн өнөөгийн байдлын талаар ажлын хэсэг байгуулж ажиллах санал гаргасан

2 өдрийн өмнө өмнө

"Chinggis Warriors" баг хоёр хожигдолтой боллоо

2 өдрийн өмнө өмнө

“Ах дүү хоёр” ам сөрж зам салав уу?

2 өдрийн өмнө өмнө

С.Одонтуяа: Хотын утааг Хятадаас бэлэн түлш импортолж бууруулна

2 өдрийн өмнө өмнө

Ажлын хэсэг болон байнгын хороодын хуралдааны тов, хэлэлцэх асуудлууд /25.06.04/

САНАЛ БОЛГОХ
2025-05-30 өмнө

“Ногоон дэлхий–Бидний ирээдүй” уралдаан амжилттай болов

2025-05-30 өмнө

Үс засуулвал бие эрхтний хүч сайжирна

2025-05-30 өмнө

Баялаг дагасан парадокс ба улс төрийн хайчин дундах парламент

2025-05-30 өмнө

Ховор элементээр “хэн” хамгийн баян бэ?

2025-05-30 өмнө

Барс-Хархорин, 10-р хорооллын урд хэсгийн хэрэглэгчдийн халуун ус тасална

2025-06-01 өмнө

Фото мэдээ: Уолт Диснейн үлгэрийн баатруудын “Magic Dream” парад

2025-05-30 өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 12-14 хэм дулаан байна

2025-06-02 өмнө

70 орны бодлого боловсруулагчид Астанад чууллаа

2025-06-01 өмнө

Хүүхдийн баяраар “Монгол хүүхдүүд 2025” нэгдсэн арга хэмжээг төв талбайд зохион байгуулна

1 өдрийн өмнө өмнө

М.Нарантуяа-Нара:Б.Мөнхбаясгалан гишүүнийг жонкуучин гар…

2025-05-30 өмнө

УИХ-ын дарга “Огцрох амархан” жагсагчдын төлөөлөлтэй уулзлаа

2025-06-03 өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.06.03/

2025-06-02 өмнө

Зайсангийн гүүрний өргөтгөл, шинэчлэлтийн ажил 90 хувьтай үргэлжилж байна

2025-06-02 өмнө

“ДЦС-3” ТӨХК-д гарсан галыг шөнийн 03:21 цагт галыг бүрэн унтраалаа

2025-06-02 өмнө

Ж.Энхжаргалан: Алдаа дутагдал гаргавал шүүмжилж болно. Гэхдээ доромжилмооргүй байна

2025-06-01 өмнө

Өнөөдөр нийтийн тээврийн дөрвөн чиглэлд өөрчлөлт орно

2025-06-02 өмнө

"“Зуны зугаа-113” нэртэй тоглолтын үеэр 10 хутга, хоёр ширхэн зодооны хэрэгсэл хураасан"

2 өдрийн өмнө өмнө

С.Цэнгүүн:“Эс үйлдэхүй”-гээр хариуцлагаас зугтдаг байдлыг халах цаг болсон

2025-06-02 өмнө

Таван шар мэнгэтэй хар бар өдөр

2025-06-03 өмнө

Үс засуулвал нас уртасна

2 өдрийн өмнө өмнө

“Ах дүү хоёр” ам сөрж зам салав уу?

2025-06-03 өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 21-23 хэм дулаан байна

2025-06-02 өмнө

Барс-2 захаас Хархорин зах хүртэл, 10-р хорооллын авто замын урд хэсгийн хэрэглэгчдийн халуун ус тасална

2025-06-01 өмнө

Өдөртөө 13-15 хэм дулаан байна

2025-06-02 өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 15-17 хэм дулаан байна

2025-06-02 өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.06.02/

2 өдрийн өмнө өмнө

Нийслэлийн хэмжээнд 40 байршилд нөөцийн махны өргөтгөсөн худалдаа зохион байгуулж байна

2 өдрийн өмнө өмнө

Нийслэл бүсийн станцууд хүчин чадлаараа хэвийн ажиллаж байна

2 өдрийн өмнө өмнө

С.Одонтуяа: Хотын утааг Хятадаас бэлэн түлш импортолж бууруулна

2025-06-02 өмнө

УИХ-ын гишүүн М.Нарантуяа- Нара: Би өдөртөө олдог инфлүүнсерийнхээ цалинг сард хоёр хувааж авч байж хулгайч нарын нэг гэж дуудуулаад явж байна

Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих Дээшээ буцах


Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.