• Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 

    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ


МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Сансарт цойлсон монгол хүү Жүгдэрдэмидийн Гүррагчаа
Тэс өөр хоёр кейс
The Economist: Монголын ардчилал алдаатай
Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!



Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





  • Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 



МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ


Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих

Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Үзэл бодол Спорт Нийгэм Дэлхий Энтертайнмэнт Зурхай
  • Нийтлэл
  • •
  • Ярилцлага
  • •
  • Сурвалжлага
  • •
  • Фото мэдээ
  • •
  • Аймгуудын мэдээлэл
  • •
  • Оддын амьдрал
БҮХ СЭДЭВ
  • •Сагсанбөмбөг
  • •Эрүүл мэнд
  • •Засгийн газар
  • •Хөлбөмбөг
  • •Гэмт хэрэг
  • •Гадаад харилцаа
  • •Ярилцлага
  • •Олимпизм
  • •Боловсрол
  • •Бөхийн төрлүүд
  • •Сонгууль
  • •Аймгуудын мэдээлэл
  • •Сурвалжлага
  • •Үндэсний спорт
  • •Ерөнхийлөгч
ХУРААХ
Засгийн газрын ээлжит бус...
Д.Сумъяабазар: Халдварын идэвх...

Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

2021-02-21
    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ
Б.Баасанбямба: Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог

Европ болон нийтийн хоолоор мэргэшиж, далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын “CHINGIS KHAN CHAMPION CUP” тэмцээнээс алтан медаль хүртсэн “Быстро” рестораны ахлах тогооч Б.Баасанбямбатай ярилцлаа. Тэрээр хоббигоо мэргэжил болгож чадсан Эрдэнэтийн чадварлаг тогоочдын нэг юм.

  • Ажлын гараагаа эхэлж байсан үеэс ярилцлагаа эхлэе?
  • Би Эрдэнэт үйлдвэрийн ажилчдын хоолыг бэлтгэдэг “Монгол катеринг”-аас ажлын гараагаа эхэлж байлаа. Тухайн үед ерээд хүний бүрэлдэхүүнтэй маш том бааз байсан. Монгол катеринг нийтийн хоол хийдэг, хоолыг маш их хэмжээгээр хийдэг байсан тул тэндээс маш их зүйл сурч байсан.
  • Тухайн үед Монгол катеринг өдрийн гурван ээлжээр үйлдвэрийн 6000 гаруй ажилчдын хоолыг хийдэг байсан санагдаж байна. Монгол катерингийн бааз задарснаас хойш тэдний ажилчдын ихэнх нь Маэстро, Быстрод хуваагдаад ажилд орсон байсан. Эдгээр газрууд чадвартай хүмүүсээ нэг дор цуглуулж, зөв газраас боловсон хүчнээ бүрдүүлсэн нь их таалагдсан.  Быстрод хэд дэх жилдээ ажиллаж байна?
  • Монгол катерингаас гараад Быстрог нээгдсэнээс эхлээд  5 дахь жилдээ ажиллаж байна.
  • Тогооч хүний хувьд ямар зарчим баримталдаг вэ?
  • Ариун цэврээс эхлээд баримтлах зарчим их. Хоолонд нэг ширхэг үс орчихвий гэж халдвар, хамгааллаа ягштал баримталана.  Ажилдаа ирээд хамгийн түрүүнд дүрэмт хувцас малгайгаа өмсөхөөс миний ажил эхэлдэг.
  • Эрдэнэтийн хоолны салбарын хөгжлийг ямар төвшинд байна гэж харж байна? Давуу тал юу байна?
  • Ер нь их хөгжиж байгаа. Давуу тал гэвэл хоолны чиглэлээр үйл ажиллагаа явуулж байгаа ресторанууд багатай, энэ чиглэлийн зах зээл нээлттэй, боломж байгаа санагддаг.
  • Эрдэнэтэд дутагдаж байгаа, хөгжих боломжтой хоолны ямар салбар байна?
  • Нэлээд том, олон ажилтантай, багтаамж сайтай зэрэглэл өндөртэй ресторан байвал зүгээр юм болов уу гэж боддог. Манай Эрдэнэтэд ийм төрлийн ресторан ганц нэг л байгаа.

  • Мэргэжлээрээ оролцож байсан уралдаан тэмцээн байгаа юу?
  • Олон. Ганцаарчилсан төрлөөр Эрдэнэтэд хоёр удаа түрүүлж, Булган аймагт зохиогдсон хангайн бүсийн уралдаанаас хоёр мөнгөн медаль авч байсан. Түүнчлэн олон улсын “Chingis khan challenge cup” тэмцээнээс европ хоол болон загас, далайн бүтээгдэхүүний төрлөөр алт, мөнгөн медаль хүртсэн. Сүүлд 2019 онд болсон улсын аваргад багаараа оролцоод мөнгөн медаль авч байлаа.
  • “Chingis khan challenge cup” тэмцээнд хэдэн хүн оролцож байсан бэ, шүүгчид хэрхэн үнэлж байв?
  • Миний оролцсон төрөлд нийт 68 тогооч оролцсон. Шүүгчид хоолыг амталж өөр өөрсдийн үнэлгээг өгч нэгтгэсэн байдлаар дүгнэдэг учраас дүн гарсны эцэст л ямар үнэлгээтэйгээ мэдэх боломжтой байсан.
  • Шинэ хоолны нэр төрлийг бий болгох тал дээр яаж ажилладаг вэ?
  • Бид хоорондоо ярилцаж, туршиж үзээд шинэ цэсээ гаргадаг.
  •  “Таны хоол сайхан байлаа” гэдэг үгийг, урмын мэдрэмжийг хэр их авдаг вэ? Тийм тохиолдлууд бий юу?
  • Тийм мэдрэмжийг хоёр, гурван удаа авч байсан. Нэг удаа үйлчлүүлэгч дуудаад “Таны хоол маш амттай байлаа, баярлалаа” гэж хэлж хэлээд урамшуулж байсан. “Би гадаадад байхдаа ч ийм хоол идэж үзээгүй. Танайд ирж идлээ, маш их баярлалаа” гэж хэлэхэд урам их авч байлаа.
  • Алдаа гаргасан үед өөрийгөө өмөөрдөг үү?
  • Үгүй, би яагаад ийм алдаа гаргачихав аа л гэж боддог. Өөртөө гутранги маягийн хүлээж авдаг л даа. Ингэж болохгүй ш дээ, яагаад алдчихваа гэж л боддог. Цаашдын хийх зүйлдээ алдаагаа засч, илүү анхаарахыг хичээдэг.
  • Хоол үйлдвэрлэлийн салбарын чиг хандлагын өөрчлөлтийг хэр соргог хүлээж авч, мэдэрдэг вэ? Үйлчлүүлэгчийн хооллолт, хоолны соёлын өөрчлөлтийг хараад нөхцөл байдлаа өөрчлөх тохиолдол хэр байна вэ?
  • Үйлчлүүлэгчийн эрэлт хэрэгцээгээ дагаад хоолны цэсэнд байхгүй, уураг ихтэй фитнесс хоолыг захиалъя гэх мэт санал хүсэлтүүд зарим тохиолдолд орж ирдэг. Ийм тохиолдолд үйлчлүүлэгчийн санал хүсэлтэд тулгуурлаад шинэ төрлийн хоол гаргаж өгөх тохиолдол бий. Гэхдээ ихэнх тохиолдолд хоолны цэсний дагуу үйлчлүүлэгчид захиалгаа өгдөг.
  • Хүнд өөрийн гэсэн ажил мэргэжил дээрээ хөгжих, амбицлах үе байдаг. Нэг ийм төрлийн хоол гаргах юмсан, ийм юм хийх юмсан гэсэн бодол байдаг уу?
  • Байлгүй яах вэ. Ойрын үед хоолны цэсээ шинэчлэхээс эхлээд олон ажлууд төлөвлөсөн байгаа.
  • Быстро, Маестро ресторан Эрдэнэтдээ хоолны салбарын жишиг тогтоосон газар бий болоход юу нөлөөлсөн гэж боддог вэ?
  • Манай багш, мастер тогооч Б.Ганзориг нөлөөлсөн гэж боддог. Боловсон хүчнээ сайн бэлтгэж, зөв хүмүүсийг нэгтгэж чадсан, сайн удирдагч гэж боддог.
  • Танай хоолны бусдаас ялгарах онцлог, давуу тал юу вэ?
  • Нэгдүгээрт амт чанар, хоёрдугаарт төрөл зүйлээрээ ялгардаг. Манайх хоёр жил тутамд хоолны цэсээ сольдог. Одоогоор 20 гаруй нэр төрлийн хоолоор үйлчилж байгаа.
  • Хоолны цэсээ боловсруулахдаа юуг анхаардаг вэ?
  • Нэгдүгээрт бүтээгдэхүүний олдоцыг бодолцдог. Жишээлбэл, үхрийн мах гэхэд үхрийн махаар хийж болох амттай гоё хоолнуудыг бодолцож, өвчүүгээр нь шарсан өвчүү хийх шинэ төрлийн хачир бэлдэх зэргээр хоолны цэсээ сайжруулдаг.
  • Өмнө нь далайн гаралтай хоолны төрөлд олон улсын уралдаанд түрүүлж байсан гэж байсан. Танай цэсэнд далайн гаралтай хоол байдаг уу? Энэ төрлийн хоолны чиглэл манай Эрдэнэтэд хэр нээлттэй салбар вэ?
  • Манай цэсэнд нэг л байгаа, тэр нь загас. Манай Эрдэнэтийнхэн далайн гаралтай бүтээгдэхүүнүүдэд нэг их дуртай биш юм байна лээ. Оросууд л их сонирхдог.
  • Цаашид ямар зорилго тавьж байна вэ?
  • Эхний зорилго мастер болох. Доод тал нь 15 жил ажиллаж, шалгалт өгч байж мастер болдог. 
  • Ярилцсанд баярлалаа.

                                                                                                                          Г.Оюунтуяа

 

 

Сэдвүүд : #Фото мэдээ  
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Сансарт цойлсон монгол хүү Жүгдэрдэмидийн Гүррагчаа
Тэс өөр хоёр кейс
The Economist: Монголын ардчилал алдаатай
Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!
МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ

АНХААРУУЛГА:Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд mminfo.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 99998796 утсаар хүлээн авна.

ШУУРХАЙ МЭДЭЭ
1 минутын өмнө өмнө

2016 оны NBA-ын "Slam Dunk" тэмцээн - Аарон Гордон vs Зак Лавин

6 минутын өмнө өмнө

Орон нутаг руу зорчих иргэд PCR-ын шинжилгээ өгсөн байна

7 минутын өмнө өмнө

“Газар хөдлөлтийн аюул” иргэдэд зориулсан гарын авлагыг мэргэжлийн анги, албадад хүлээлгэн өглөө

8 минутын өмнө өмнө

Д.Сумъяабазар: Сургууль, цэцэрлэгийн ариутгал, халдваргүйжүүлэлтийг сайн хийж, бэлтгэл ажлаа сайтар хангаарай

14 минутын өмнө өмнө

"Нэг хаалга-Нэг шинжилгээ"-ний хүрээнд 13, гурав нь эх үүсвэр тодорхойгүй

2 цагийн өмнө өмнө

Яннис Адетокумбо 34 оноог авсан бичлэг

2 цагийн өмнө өмнө

Энэ сард 12 удаагийн тусгай үүргийн нислэг үйлдэнэ

2 цагийн өмнө өмнө

Өнөөдөр Олон улсын Иргэний хамгаалалтын өдөр

2 цагийн өмнө өмнө

32 дахь Ерөнхий сайдын 30 хоног

2 цагийн өмнө өмнө

Сансарт цойлсон монгол хүү Жүгдэрдэмидийн Гүррагчаа

2 цагийн өмнө өмнө

Энэ долоо хоногийн теле хичээлийн хуваарь /21.03.01-21.03.05/

2 цагийн өмнө өмнө

Орон нутгийн цэцэрлэг, ЕБС-ийн хичээл өнөөдрөөс танхимаар эхэлнэ

2 цагийн өмнө өмнө

Хоёр хар мэнгэтэй шар бич өдөр

3 цагийн өмнө өмнө

Өдөртөө 4-6 градус хүйтэн байна

16 цагийн өмнө өмнө

Орон нутагтаа очихоос өмнө 72 цаг нь дууссан бол орон нутгийн онцгой комиссоос төлбөртэй шинжилгээ авна

21 цагийн өмнө өмнө

Марафонч Б.Сэр-Од «Токио-2020» олимпод оролцох болзлыг биелүүллээ

21 цагийн өмнө өмнө

Даллас Мавирекс баг Брүүклин Нетс багийн найм дараалсан хожлын цувралыг зогсоолоо

23 цагийн өмнө өмнө

АГААРЫН ТЭЭВЭРЛЭГЧ, АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН КОМПАНИИЙНХАН ХАМТАРСАН ТӨЛӨВЛӨГӨӨТЭЙ АЖИЛЛАНА

23 цагийн өмнө өмнө

Эхний ээлжийн 10 мянган тун Спутник-V вакциныг хүлээн авлаа

23 цагийн өмнө өмнө

ЭМЯ: 41 тохиолдол шинээр бүртгэгдлээ

23 цагийн өмнө өмнө

7460 хүнийг Ковид19-ийн вакцинжуулалтад хамруулжээ

1 өдрийн өмнө өмнө

NBA-ын өнөөдрийн шилдэг 10 үзүүлбэр (21-02-27)

1 өдрийн өмнө өмнө

Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ "Нарантуул"-ын худалдаа эрхлэгчидтэй уулзлаа

1 өдрийн өмнө өмнө

ОХУ-ын Спутник V вакцины эхний хэсгийг өнөөдөр хүлээн авна

1 өдрийн өмнө өмнө

ХҮН-ын даргаар Т.Доржхандыг бүртгэлээ

1 өдрийн өмнө өмнө

Дэннис Шрөүдэр талбайд гарч, Лейкэрс багийн 4 дараалсан хожигдлыг зогсоолоо

1 өдрийн өмнө өмнө

Одоогийн байдлаар 0,338 хувь нь вакцинд хамрагдаад байна

2 өдрийн өмнө өмнө

33 хүний шинжилгээнд халдвар илэрчээ

2 өдрийн өмнө өмнө

Дэлгүүрт хүүхэд оруулахгүй байгаа гомдлыг шуурхай шийдвэрлэхийг үүрэгдлээ

2 өдрийн өмнө өмнө

Монголын үндэсний шигшээ багийн хөлбөмбөгчид хилийн дээс алхлаа

САНАЛ БОЛГОХ
2021-02-24 өмнө

Х.Баттулга, У.Хүрэлсүх хоёр Ерөнхий сайдын өрөөнд зодолдсон гэв үү

2021-02-22 өмнө

Брүүклин Нетс өрнөдөөр хийсэн аялал тоглолтод тав хожлоо

2 өдрийн өмнө өмнө

Б.Бат-Эрдэнэ: Рио Тинто буулт хийж 649 тэрбум төгрөгийн татварын маргаантай байсан төлбөрийг Төрийн санд эхнээс нь тушааж эхэлжээ

2021-02-22 өмнө

Улс дамнасан жонхууг прокурор хутгасан юм биш үү?!

2021-02-22 өмнө

Бээжингийн шинэ хууль Хонгконгчуудыг Англи руу “нүүхэд” хүргэв

2021-02-22 өмнө

Прокурор Ц.Насанбат: С.Батболд нарын хөрөнгийг царцаах, битүүмжлэх ажиллагаа гаднын зургаан орны шүүхэд зэрэг явагдаж байгаа

2021-02-26 өмнө

Улаанбаатар-Сөүлийн нислэг цуцлагдлаа

2021-02-22 өмнө

Энэтхэг улсаас ирсэн АстраЗенека вакциныг хүлээн авлаа

2021-02-26 өмнө

Онгоцонд гэмтэл гарч, нислэг саатсаныг ИНЕГ-ынхан нууцалжээ

2021-02-22 өмнө

Ц.Ганзориг: Монгол Улсын Ерөнхий сайд АстраЗенека вакциныг тариулна

2021-02-24 өмнө

Г.Ням-Од: Умайн хүзүүний хавдраар 30-аас доош насныхан ч өвчилж байна

2021-02-26 өмнө

Б.Хангал: “Дэлхийн эмч нарын өдөр”-өөр цагаан нөмрөгт баатруудаа магтан дуулна

2021-02-24 өмнө

Улсын их дэлгүүрээс “Ариг” банк хүрсэн “Номин”-гийн Ш.Баярсайханы "зам"

2021-02-25 өмнө

The Economist: Монголын ардчилал алдаатай

2021-02-24 өмнө

Б.Лакшми: НДШ-ийг нэмэх хуулийг 2020 оны эцсээр өөрчилж болох байсан

2021-02-23 өмнө

"Тел Авив"-ын гранд сламын шилдэг цэвэр ялалтуудын бичлэг

2021-02-24 өмнө

Тайгер Вудс осолд оржээ

2021-02-22 өмнө

А.Амбасэлмаа: 36903 хүнд PCR шинжилгээ хийхэд 55 хүнд халдвар илэрсэн

2021-02-22 өмнө

Бүх төрлийн үйлчилгээний заал танхимын дүүргэлтийг 50 хувиас хувиас хэтрүүлэхгүй байх шаардлагатай

2 өдрийн өмнө өмнө

Аймаг руу ороход 25 мянган төгрөгөөр ПСР-ын болон түргэвчилсэн шинжилгээ өгөхийг шаарддаг асуудлыг шийдэх үүргийг өглөө

2021-02-24 өмнө

Бүх оддын сэлгээний тоглогчдын нэрс тодорлоо

2021-02-22 өмнө

Фото мэдээ: Мумбай хотоос коронавирусийн эсрэг вакциныг “МИАТ” ХК-ийн тусгай үүргийн онгоцоор татан авлаа

2021-02-25 өмнө

Эвдэрсэн хайс хашлага, замын тэмдгүүдийг засаж байна

2021-02-24 өмнө

Ирэх сарын 14-нд улсын харцага цолтой бөхчүүд оролцох бөхийн барилдаан болно

2021-02-25 өмнө

Реал Мадрид клуб хожлоо

2021-02-26 өмнө

"Богдхан" төмөр замыг гурван жилд багтаан ашиглалтад оруулна гэв

2021-02-26 өмнө

Тэс өөр хоёр кейс

2021-02-25 өмнө

Манчестер Сити клуб Боруссияг хожлоо

2 өдрийн өмнө өмнө

Тусгай нислэгийн тийзний үнийг 15 хувь хямдруулжээ

2021-02-25 өмнө

А.Амбасэлмаа: 46 хүнээс коронавирусийн халдвар илэрчээ

Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих Дээшээ буцах


Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.