• Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Махыг хөлдөөж болох уу

Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 

    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ


МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
10 дугаар хорооллын "МТ" ШТС-ын уулзвараас "Төмөр замын дээд сургууль"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ
Өнөөдрийн байдлаар гурван байршилд явган хүний зам засварын ажил үргэлжилж байна
Гурван хөх мэнгэтэй улаан нохой өдөр
Өдөртөө 9-11 хэм дулаан байна



Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





  • Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Махыг хөлдөөж болох уу

Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 



МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.


Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих

Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Үзэл бодол Спорт Нийгэм Дэлхий Энтертайнмэнт Зурхай
  • Нийтлэл
  • •
  • Ярилцлага
  • •
  • Сурвалжлага
  • •
  • Азийн АШТ
  • •
  • Фото мэдээ
  • •
  • Оддын амьдрал
БҮХ СЭДЭВ
  • •Чуулган
  • •Засгийн газар
  • •Нийслэл
  • •Байнгын хороо
  • •Сагсанбөмбөг
  • •Нийтлэл
  • •E-Sport
  • •Ярилцлага
  • •Ерөнхийлөгч
  • •Видео мэдээ
  • •Сэрэмжлүүлэг
  • •Уул уурхай
  • •Фото мэдээ
  • •Гэмт хэрэг
  • •Яам, Агентлаг
ХУРААХ
Согтуугаар тээврийн хэрэгсэл...
Иокич, Макси нар өнгөрсөн долоо...

Махыг хөлдөөж болох уу

Kuzmo 2023-10-31
    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ
Махыг хөлдөөж болох уу
Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 

ФОТО:

Сэдвүүд : #Шинэ шинэ  
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
10 дугаар хорооллын "МТ" ШТС-ын уулзвараас "Төмөр замын дээд сургууль"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ
Өнөөдрийн байдлаар гурван байршилд явган хүний зам засварын ажил үргэлжилж байна
Гурван хөх мэнгэтэй улаан нохой өдөр
Өдөртөө 9-11 хэм дулаан байна
ШУУРХАЙ МЭДЭЭ
23 цагийн өмнө өмнө

Нью-Иорк Никс 25 жилийн дараа бүсийн аваргын төлөө шалгарч үлдлээ

23 цагийн өмнө өмнө

Хот, тосгоны эрх зүйн байдлын тухай хуульд өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг хэлэлцэхийг дэмжлээ

23 цагийн өмнө өмнө

Байгаль орчинд нөлөөлөх байдлын үнэлгээний тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв

23 цагийн өмнө өмнө

The MongolZ хожигдож тэмцээнээ өндөрлүүллээ

23 цагийн өмнө өмнө

10 дугаар хорооллын "МТ" ШТС-ын уулзвараас "Төмөр замын дээд сургууль"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ

23 цагийн өмнө өмнө

Өнөөдрийн байдлаар гурван байршилд явган хүний зам засварын ажил үргэлжилж байна

23 цагийн өмнө өмнө

Гурван хөх мэнгэтэй улаан нохой өдөр

23 цагийн өмнө өмнө

Өдөртөө 9-11 хэм дулаан байна

1 өдрийн өмнө өмнө

Д.Батням: Иргэн та зургаадугаар сарын 1-нээс өмнө автотээврийн болон өөрөө явагч хэрэгслийн албан татвараа төлөх үүрэгтэй

1 өдрийн өмнө өмнө

Денвер Наггетс талбайдаа ялалт байгуулж цувралын долоо дахь тоглолтыг гаргалаа

2 өдрийн өмнө өмнө

Д.Амарбаясгалан: Электрон тамхины зохицуулалтын хуулийг яаралтай горимоор бид хэлэлцэх ёстой

2 өдрийн өмнө өмнө

С.Эрдэнэболд: Л.Гантөмөр та зарчмын шаардлага тавихаар азаргалаад, гомдоод байх шаардлага байхгүй

2 өдрийн өмнө өмнө

Ялалтын 80 жилийн баярын жагсаалд оролцсон дайчдад цэргийн одон, медаль гардууллаа

2 өдрийн өмнө өмнө

Чуулганы нэгдсэн хуралдаанаар хэлэлцэх асуудлууд /25-05-16/

2 өдрийн өмнө өмнө

Монгол Улсын хөгжлийн 2026 оны төлөвлөгөөний төслийг хоёр дахь хэлэлцүүлэгт шилжүүлэв

2 өдрийн өмнө өмнө

Үүсмэл хогийн цэгүүдэд хяналтын камер суурилууллаа

2 өдрийн өмнө өмнө

The MongolZ баг "PGL Astana 2025" тэмцээний шигшээ шатанд Aurora Gaming багтай тоглоно

2 өдрийн өмнө өмнө

Удаан хүлээлгэсэн “Гашуунсухайт”-ын нээлтийг урьдаас бэлдсэн акцаар дарав уу?!

2 өдрийн өмнө өмнө

“Ухаахудаг”-ийн 2 боть эмхэтгэлийг тараасанд Ж.Оджаргал уурлажээ

2 өдрийн өмнө өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.05.16/

2 өдрийн өмнө өмнө

Үс засуулвал сайн нөхөртэй нөхөрлөнө

2 өдрийн өмнө өмнө

Ялимгүй цас орно

2 өдрийн өмнө өмнө

Ерөнхий сайдын нэр дурдагдсан гомдол, мэдээлэлд хяналт шалгалт хийж байна

2 өдрийн өмнө өмнө

Мансууруулах эм, сэтгэцэд нөлөөт бодисын хууль бус эргэлттэй тэмцэх үндэсний хорооны II хуралдаан боллоо

2 өдрийн өмнө өмнө

Монгол Улсын хөгжлийн 2026 оны төлөвлөгөөний төслийн нэг дэх хэлэлцүүлгийг хийж байна

2 өдрийн өмнө өмнө

Л.Соронзонболд: Иргэдэд мэдээлэлд суурилсан хөрөнгө оруулалт хийх боломжийг олгож, хамгаалах асуудлыг хуульчлах нь чухал байна

2 өдрийн өмнө өмнө

10 дугаар хорооллын "МТ" ШТС-ын уулзвараас "Төмөр замын дээд сургууль"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ

2 өдрийн өмнө өмнө

Шадивлангийн зуслан чиглэлийн авто замаас Дамбадаржаа хүртэлх нэгдүгээр хэсгийн 2.4 км авто замын хөдөлгөөнийг нээлээ

2 өдрийн өмнө өмнө

Минносато Тимбэрволвис өрнөд бүсийн аваргын төлөө шалгарч үлдлээ

2 өдрийн өмнө өмнө

Д.Амарбаясгалан: Виз нь гарчхаад тухайн улсад нэвтэрч чадахгүй байгаа иргэдийн асуудлыг Гадаад хэргийн яам хэрхэн яаж анхаарч байна

САНАЛ БОЛГОХ
2025-05-13 өмнө

Э.Бат-Үүл: Оросын олигархиудтай нийлж Монголын уул уурхайн баялгийг булаах тэмцэл өрнөж байна

2025-05-11 өмнө

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч У.Хүрэлсүх Ялалтын баярын ёслолд оролцлоо

2025-05-13 өмнө

Н.Алгаа: Уул уурхайнхныг хууль ухраах коммунист аргаар шийтгэвэл эдийн засаг элгээрээ хэвтэнэ

2025-05-13 өмнө

Д.Амгаланг явуулж “Авлигал” хорооллыг нураалгаач?!

2025-05-13 өмнө

Д.Батсайхан: Таван толгойг Монголдоо авч үлдсэнд минь талархдаггүй юм гэхэд гүтгэж хэлмэгдүүлмээргүй байна

2 өдрийн өмнө өмнө

“Ухаахудаг”-ийн 2 боть эмхэтгэлийг тараасанд Ж.Оджаргал уурлажээ

2025-05-13 өмнө

Доналд Трампын 100 хоногийн талаар хэн, юуг онцлов

2025-05-11 өмнө

Нисэхийн тойргийг олон түвшинт уулзвар болгох ажил үргэлжилж байна

2025-05-13 өмнө

Өнөөдрөөс “Улаанбаатар марафон”-ы энгэрийн дугаарыг олгоно

2025-05-13 өмнө

С.Баярцогт Л.Оюун-Эрдэнэ хоёрын зөрчил хурцдаад эхлэв үү?

2025-05-11 өмнө

Үс засуулвал эд мал арвидна

2 өдрийн өмнө өмнө

Ерөнхий сайдын нэр дурдагдсан гомдол, мэдээлэлд хяналт шалгалт хийж байна

2025-05-12 өмнө

УИХ-ын эрхэм 126 гишүүний сонорт эмч Ж.Хатанбаатараас хүргэж байгаа ил захидал

2025-05-11 өмнө

Өдөртөө 24-26 хэм дулаан байна

2025-05-12 өмнө

Т.Мандахбаяр: Их сургуулийнхаа нүүр царай болж үйл ажиллагаануудад оролцох бахархалтай байдаг

1 өдрийн өмнө өмнө

Д.Батням: Иргэн та зургаадугаар сарын 1-нээс өмнө автотээврийн болон өөрөө явагч хэрэгслийн албан татвараа төлөх үүрэгтэй

2 өдрийн өмнө өмнө

Д.Амарбаясгалан: Виз нь гарчхаад тухайн улсад нэвтэрч чадахгүй байгаа иргэдийн асуудлыг Гадаад хэргийн яам хэрхэн яаж анхаарч байна

2025-05-13 өмнө

Долоон улаан мэнгэтэй хар морь өдөр

2 өдрийн өмнө өмнө

Шадивлангийн зуслан чиглэлийн авто замаас Дамбадаржаа хүртэлх нэгдүгээр хэсгийн 2.4 км авто замын хөдөлгөөнийг нээлээ

2 өдрийн өмнө өмнө

10 дугаар хорооллын "МТ" ШТС-ын уулзвараас "Төмөр замын дээд сургууль"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ

2025-05-12 өмнө

Тохижилт, ногоон байгууламжийг нэмэгдүүлэх ажлыг эрчимжүүлэхийг үүрэг болголоо

2025-05-13 өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.05.13/

2025-05-12 өмнө

Ирэх сарын 1-нээс 10-аас дээш жилийн насжилттай болон экспортын өмнөх техник хяналтын үзлэгт хамрагдаагүй тээврийн хэрэгсэлд хотын дугаар олгохгүй

2 өдрийн өмнө өмнө

Ялалтын 80 жилийн баярын жагсаалд оролцсон дайчдад цэргийн одон, медаль гардууллаа

2025-05-12 өмнө

Баянхонгор аймагт 3.8 магнитудын хүчтэй газар хөдөлжээ

2025-05-13 өмнө

Мега төслүүдэд дотоодын үйлдвэрлэгч компаниудтай хамтарч ажиллах талаар санал солилцлоо

2025-05-12 өмнө

Үдээс хойш бага зэргийн бороо орно

2025-05-12 өмнө

Цахилгаан хязгаарлах газрууд /2025.05.12/

2025-05-12 өмнө

Үс засуулвал өлзийтэй сайн

2025-05-14 өмнө

Орон сууцны зээл хүсэгч нь ямар даатгалд заавал хамрагдах шаардлагатай вэ

Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих Дээшээ буцах


Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.