• Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Махыг хөлдөөж болох уу

Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 

    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ


МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Цагдаагийн камерын хяналтын төвийн барилга угсралтын ажил дууслаа
Эмээлт эко аж үйлдвэрийн парк төслийн ДЦС, бохир ус цэвэрлэх байгууламжийн нээлттэй тендерийг зарлалаа
МИАТ компани агаарын хөлөг ахин нэгийг нэмж авлаа
Б.Одбаяр: Энэ онд нийслэлийн хэмжээнд 44 байршилд авто зам шинэчилнэ, 37 байршил дээр ажил дууссан



Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





  • Эхлэл
  • Цаг агаар
  • Валют ханш
  • Улс төр
  • Эдийн засаг
  • Үзэл бодол
  • Спорт
  • Нийгэм
  • Дэлхий
  • Энтертайнмэнт
  • Зурхай



Махыг хөлдөөж болох уу

Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 



МЭДЭЭНИЙ СЭТГЭГДЭЛ
Сэтгэгдэл үлдээх
  • Цагаар
  • Таалагдсан
  • Цагаар
    • Цагаар
    • Таалагдсан

Сэтгэгдэл байхгүй байна.


Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих

Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.





Эхлэл Улс төр Эдийн засаг Үзэл бодол Спорт Нийгэм Дэлхий Энтертайнмэнт Зурхай
  • Нийтлэл
  • •
  • Ярилцлага
  • •
  • Сурвалжлага
  • •
  • Азийн АШТ
  • •
  • Фото мэдээ
  • •
  • Оддын амьдрал
БҮХ СЭДЭВ
  • •Нийслэл
  • •Ерөнхийлөгч
  • •Гадаад харилцаа
  • •Нийтлэл
  • •Фото мэдээ
  • •Засгийн газар
  • •ММ-ын тодруулга
  • •Сагсанбөмбөг
  • •E-Sport
  • •Сонгууль
  • •Бөхийн төрлүүд
  • •Гэмт хэрэг
  • •Уул уурхай
  • •Сэрэмжлүүлэг
  • •Улсын Онцгой Комисс
ХУРААХ
Согтуугаар тээврийн хэрэгсэл...
Иокич, Макси нар өнгөрсөн долоо...

Махыг хөлдөөж болох уу

Kuzmo 2023-10-31
    ХУВААЛЦАХ ЖИРГЭХ
Махыг хөлдөөж болох уу
Махыг хөлдөөж хадгалах арга нь хөлдөөгчин дотроо хийгээд хаагаад орхичих шиг энгийн ойлголт биш байдаг.
 
Худалдаж авсан бүх махаа нэг өдөр идэж барахгүй тул заавал хөлдөөж л таарна. Та хөлдөөхгүй өдөр тутамд нь бага багаар авч хэрэглэх байсан ч бүх нийтээрээ өдөрт жаахан жаахнаар нь аваад хэрэглэх ямар ч боломж бололцоогүй.
 
Тиймээс өдөр өдөрт нь шинэхэн бага мах авч хэрэглэж байгаа хүмүүс нь мах хөлдөөж хэрэглэж байгаа хүмүүсээ наадах чинь шим тэжээл нь ууршин арилсан гэж шүүмжилж болохгүй юм.
 
Шинэхэн мах 60-70 хувь ус агуулдаг. Бүх биохимийн урвал усан орчинд явагддаг гээд би бол бараг амны уншлага шиг бичдэг. Шинэхэн маханд ус агуулагдаж л байгаа тул өөрийнх нь ферментийн үйлчлэлээр биохимийн үйл явц явагдахаас гадна хангалттай устай, уураг агуулсан зүйл нь бичил биетний үржих маш найдвартай тэжээлт орчин болдог.
 
Тиймээс л хөлдөөгчиндөө хийж амжаагүй мах үмхийрч, мууддаг. Үмхий үнэртэж байна гэдэг уургийн задрал явагдаж, задралаас үүссэн хүхэрт нэгдлүүд ялгарч эхлэж байна гэсэн үг. За тэгээд өвчин үүсгэгч янз бүрийн бактериар бохирдсон бол цаашаагаа хордлого болоод л явна.
 
Ус 0 хэмд, түүнээс доошоо хөлддөг. Махны чанарыг өөрчилдөг хамгийн гол зүйл нь усны хөлдөхдөө тэлдэг шинж чанар байдаг. Жишээлбэл, 100 мл усыг хэмжиж хөлдөөхөд эзлэхүүн нь тэлж, түүнээс их болон хувирдаг.
 
Шаазан аягатай ус хөлдөөгөөд, хөлдөхдөө аягаа хагалчихдаг гэдгийг бишгүйдээ л нэг харсан байлгүй. Эсвэл хөдөө саванд сүү хөлдөөхөд гадаргуу дээрээ овойгоод хөлдчихдөг. Энэ нь сүү арвижиж байгаа хэрэг ерөөсөө биш, ус нь хатуу төлөвт шилжихдээ өөрийнх нь бүтэц өөрчлөгдөж тэлдэг.
 
Тэлэх гэдэг зүйлийг мэдэж авлаа, тэгвэл энэ тэлэлт махны хадгалалтад ямар хамаатай вэ. Мах гэдэг бол амьтны биеийн нэг хэсэг. Нэгэн цагт амьд байсан юм болохоор эцэг, эх эсээс тогтон, тэр эс нь хуваагдан олширч тухайн амьтан бий болсон байж таараа. Тэр эс болгон дотроо эсийн шингэн буюу ус агуулдаг.
 
Харин тухайн олон эсээс тогтсон махыг хөлдөөхөд дээрх аягаа хагалчихдаг шиг эсийн шингэн нь тэлээд эсийнхээ ханыг задлаад, талсжаад хөлдчихдөг. Харин үүнийг гэсгээхэд ухаа ягаан өнгийн шингэн махнаас ялгарч урсаад байдаг. Энэ бол махны эд эс бүрт агуулагдаж байсан ус.
 
Хэдий чинээ их шүүс махнаасаа ялгаруулж арчина, төдий чинээ шимгүй хатуу, аргуу махны "оронцог" иднэ гэсэн үг. Тийм учраас махыг нэг л удаа хөлдөө.
 

МАХЫГ ЯАГААД ЗААВАЛ ХӨЛДӨӨЖ ХАДГАЛАХ ЁСТОЙ ВЭ

 
- Бичил биетний өсөлт, үржлийг дарангуйлах
 
- Мөөгөнцөр болон спорт бактериудын үржлийг дарангуйлах
 
- Махны рН-г хэвийн хэмжээнд барих
 
- Усны алдагдлыг багасгах
 
- Өөрийн ферментийн хувирлыг зогсоох
 
- Уургийн задралыг зогсоох
 
- Липид буюу тосны исэлдэлтийг зогсоох
 
- Усны идэвхийг хянах гэх мэт олон шалтгаантай. Ийм олон шалтгааны улмаас хөлдөөдөг байх нь.
 

ХӨЛДӨӨГЧНИЙ "ТҮЛЭГДЭЛТ" ГЭЖ ҮНЭХЭЭР БАЙДАГ УУ

Тэгвэл хөлдөөгчний "түлэгдэлт" гэж үнэхээр байдаг уу. Уул нь түлэгдэлт гэж толгой эргэж байхаар хөлдөөх зүйлээ битүү уут саванд хийхгүй хөлдөөвөл доторх ус нь ууршаад, хөлдөөгчөөр дүүрэн цан хүүрэг болгодог юм аа гээд ойлгочих хэрэгтэй. Байсхийгээд л хөлдөөгчнийхөө цанг арилгана гээд л дотроо махтай хөлдөөгчөө унтраагаад байдаг бол та их буруу хадгалдаг гэсэн үг.
 
Хөлдөөх махаа олон дахин гэсгээхгүй, зөвхөн нэг удаа л гэсгээхийн тулд нэг бүрчлэн жижиглэ. Үүнийгээ сайн уут саванд битүүмжилж хийхгүй бол хатуугаас хий төлөвт шилжих буюу физикийн хэлээр сублимацийн процесс явагдаж махны ус ууршина, хөргөгчинд цан хүүрэг тогтож, цасан шуурга шуурна.
 
Шимт бодисууд болох уураг, тос нь устай нь хамт ууршаад, дэгдээд алга болчихдоггүй шинж чанартай тул хөлдөөхөд шим тэжээл буурна гэдэг ёстой ор үндэсгүй зүйл шүү. 
 
Харин исэлдэж муудаад хуучирвал их л муу болж хувирна даа.
 
Идэш хийх цаг ч дөхлөө. Дээрх бичсэн болгоныг ойлгож аваад махаа хадгалбал алзахгүй дээ. 
 
Хүнсний инженер О.Гал-Очир

 

ФОТО:

Сэдвүүд : #Шинэ шинэ  
ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ
Цагдаагийн камерын хяналтын төвийн барилга угсралтын ажил дууслаа
Эмээлт эко аж үйлдвэрийн парк төслийн ДЦС, бохир ус цэвэрлэх байгууламжийн нээлттэй тендерийг зарлалаа
МИАТ компани агаарын хөлөг ахин нэгийг нэмж авлаа
Б.Одбаяр: Энэ онд нийслэлийн хэмжээнд 44 байршилд авто зам шинэчилнэ, 37 байршил дээр ажил дууссан
ШУУРХАЙ МЭДЭЭ
11 цагийн өмнө өмнө

Цагдаагийн камерын хяналтын төвийн барилга угсралтын ажил дууслаа

11 цагийн өмнө өмнө

Эмээлт эко аж үйлдвэрийн парк төслийн ДЦС, бохир ус цэвэрлэх байгууламжийн нээлттэй тендерийг зарлалаа

11 цагийн өмнө өмнө

Улаанбаатар хотын дулаан хангамжид схемийн өөрчлөлт хийнэ

11 цагийн өмнө өмнө

2026 оны төсөв хүний хөгжил, боловсролыг дэмжих төсөв байх ёстойг Ерөнхий сайд онцлоод иргэд, татвар төлөгчдийн саналыг тусгахыг үүрэг болгов

13 цагийн өмнө өмнө

МИАТ компани агаарын хөлөг ахин нэгийг нэмж авлаа

14 цагийн өмнө өмнө

The MongolZ баг Team Vitality багт хожигдлоо

14 цагийн өмнө өмнө

Б.Одбаяр: Энэ онд нийслэлийн хэмжээнд 44 байршилд авто зам шинэчилнэ, 37 байршил дээр ажил дууссан

14 цагийн өмнө өмнө

Б.Бат-Ундрах: Зүүн 4 замаас Офицерын тойрог хүртэлх явган замын ажлыг есдүгээр сарын 1-нээс өмнө дуусгана

14 цагийн өмнө өмнө

Ази, Европыг холбосон тээврийн гүүр: Манай улсын эзлэх байр суурь

15 цагийн өмнө өмнө

Жагсаалтын гишүүдийн ХОМ

15 цагийн өмнө өмнө

Адууны өв соёлоо дэлхийд дархалсан монголчууд

15 цагийн өмнө өмнө

Т.Даваадалай: Нийтийн эзэмшлийн талбайг хувьдаа ашиглаж буй зөрчлүүдийг арилгаж, явган замыг стандартад нийцүүлж байна

15 цагийн өмнө өмнө

Энхтайваны гүүрний доор хэсэгт 1100 метр борооны ус зайлуулах шугам угсралтын ажил эхэллээ

15 цагийн өмнө өмнө

Вьетнам улстай авлига, албан тушаалын гэмт хэрэг болон хар тамхи, мансууруулах бодистой тэмцэх чиглэлээр хамтран ажиллана

15 цагийн өмнө өмнө

Парламентын дарга нарын дэлхийн 6-р бага хурал эхэллээ

15 цагийн өмнө өмнө

Үс засуулвал өнгө зүс сайжирна

15 цагийн өмнө өмнө

Бага зэргийн бороо орно

1 өдрийн өмнө өмнө

Аж үйлдвэр, эрдэс баялгийн яам: Улсын хэмжээнд шатахууны нөөц болон импортын үйл ажиллагаа хэвийн үргэлжилж байна

1 өдрийн өмнө өмнө

Увс аймгийн түүхт 100 жилийн ойн баяр наадамд УИХ-ын дарга Д.Амарбаясгалангийн мэндчилгээг танилцууллаа

1 өдрийн өмнө өмнө

Найруулагч Жеймс Камероны "Аватар: Гал ба үнс" киноны трэйлер цацагдлаа

1 өдрийн өмнө өмнө

Дунд гол дагуу 11.1 км урт талбайг цэвэрлэж, 68.3 тонн хог хаягдлыг төвлөрсөн хогийн цэгт хүргүүлэв

1 өдрийн өмнө өмнө

Нийтийн эзэмшлийн 28 байршилд төлбөртэй зогсоол барих ажил үргэлжилж байна

1 өдрийн өмнө өмнө

The MongolZ-ын залуус Team Vitality багтай өнөөдөр 22:00 цагаас тоглоно

1 өдрийн өмнө өмнө

Н.Номтойбаяр: Бөх байлах гэж бэл бэнчингээрээ бусадтай уралдсангүй

1 өдрийн өмнө өмнө

Ашиглалтын шаардлага хангахгүй нийтийн зориулалттай орон сууцыг буулгаж, шинээр 108 айлын орон сууц барьж байна

1 өдрийн өмнө өмнө

“Токи аппликейшн дэх зээлийн эрхийг нь нэмэгдүүлнэ хэмээн залилжээ”

1 өдрийн өмнө өмнө

Хамтран зээлдэгч гэж хэн бэ

1 өдрийн өмнө өмнө

АН-аас Ерөнхийлөгчид горилогчдын “жагсаалт”-аас З.Энхболд хасагдав уу?

1 өдрийн өмнө өмнө

Хангайн бүсийн нөхөн сонгуульд хэн хэн нэр дэвших вэ?

1 өдрийн өмнө өмнө

“Эрдэнэс Тавантолгой” нүүрсээ шууд гэрээгээр арилждаг болох уу?

САНАЛ БОЛГОХ
2025-07-25 өмнө

116 айлын гэр нурж, хашаа, байшингийн дээвэр хууларсан зэрэг дуудлага, мэдээлэл бүртгэгдлээ

2025-07-25 өмнө

Хан-Уул дүүргийн 20 дугаар хороонд 100 ортой цэцэрлэгийн барилга угсралтын ажил 85 хувьтай үргэлжилж байна

2025-07-24 өмнө

Газарчны уулзвараас "Цайз 16"-ийн уулзвар хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ

2025-07-24 өмнө

Нисдэг тэргээр алба хаагчдыг түймрийн голомтод хүргэлээ

2025-07-25 өмнө

Хот, нийтийн аж ахуйн салбарын парк шинэчлэлтийн хүрээнд CAT олон үйлдэлтэй бага оврын 10 ширхэг ачигч машиныг хүлээн авлаа

2025-07-25 өмнө

“…Ухаахудагаас хувь хүртэх үү, Ухаахудагийг хувьд үлдээх үү” гэдгийг УИХ-ын 11 гишүүн шийднэ

2025-07-25 өмнө

Нэгдүгээр тойрог замын гүйцэтгэгчийг шалгаруулах нээлттэй тендерийг ирэх сард зарлана

2025-07-24 өмнө

Газрын ховор элемент ба өрсөлдөөн

2025-07-24 өмнө

ТЭЗҮ-ийг холбогдох яамдын мэргэжлийн зөвлөлөөр батлууллаа

2025-07-24 өмнө

Тэмээтэй хөшөөний уулзвараас Зайсангийн гүүр хүртэлх авто замыг хааж, шинэчилнэ

2025-07-24 өмнө

Гэр бүлийн хүчирхийллийн улмаас гэрлэлт цуцлуулах нэхэмжлэл гаргасан бол...

2025-07-24 өмнө

Э.Т, Ц.С, Л.А нарыг яллагдагчаар татсан байна

2025-07-24 өмнө

Н.Отгонбаяр: Ногоон байгууламж хариуцсан ажилчдын цалинг 3-3.5 сая төгрөг болгоно

2025-07-24 өмнө

Намьянжугийн гудамжнаас Халдвартын эцэс хүртэлх замыг хааж, шинэчилнэ

2025-07-25 өмнө

Зургаан цагаан мэнгэтэй хөхөгчин хонь өдөр

2025-07-24 өмнө

Саппорогийн уулзвараас Баруун 4 зам хүртэлх явган замыг шинэчлэх ажил үргэлжилж байна

2025-07-25 өмнө

Туулын хурдны замын газар чөлөөлөлтөд 115 нэгж талбараас өнөөдрийн байдлаар 15 нэгж талбарт газар дүйцүүлэн олгоод байна

2025-07-25 өмнө

Эмомали Рахмон: Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн энэ айлчлал харилцаа, хамтын ажиллагааг урагшлуулахад жинтэй хувь нэмэр оруулна гэдэгт итгэлтэй байна

2025-07-25 өмнө

Улаанбаатар Амазонс багийн эмэгтэйчүүд Францын Орлейнс багтай хасагдах шатанд тоглоно

2025-07-25 өмнө

У.Хүрэлсүхэд Тажикистан Улсын Мажлиси Намояндогон-ы дарга Идизода Файзали бараалхлаа

2025-07-25 өмнө

Тажикистан-Монголын анхны бизнес форум боллоо

2025-07-25 өмнө

Бороо орохгүй, өдөртөө 21-23 хэм дулаан байна

2025-07-25 өмнө

Жүдо бөхийн Улаанбаатарын “Их дуулга” тэмцээн өнөөдөр эхэлнэ

2025-07-25 өмнө

У.Хүрэлсүх: “Чингис хаан” үндэсний музей болон Тажикистан Улсын Үндэсний музей соёлын өвийг судлан хамгаалах, түгээн дэлгэрүүлэх хамтын ажиллагааны үндсийг тавьсанд сэтгэл хангалуун байна

2025-07-24 өмнө

“FIBA 3x3 Jakarta” тэмцээнд Монгол Улсыг төлөөлж хоёр баг өрсөлдөнө

2025-07-24 өмнө

У.Хүрэлсүх, Бүгд Найрамдах Тажикистан Улсын Ерөнхийлөгч Эмомали Рахмон нар албан ёсны хэлэлцээ хийлээ

2025-07-24 өмнө

“FIBA 3x3 Jakarta” тэмцээнд Монгол Улсын шигшээ баг хасагдлаа

2025-07-24 өмнө

COP17 бага хуралд гадаадын 7-10 мянган зочин, төлөөлөгч оролцоно гэж төлөвлөжээ

2025-07-24 өмнө

Монгол Улсын Ерөнхийлөгч У.Хүрэлсүхийг албан ёсоор угтлаа

2025-07-25 өмнө

Монгол, Тажикистаны харилцаа, хамтын ажиллагааны баримт бичгүүдэд гарын үсэг зурлаа

Бидний тухай Редакцийн бодлого Сурталчилгаа байршуулах Холбоо барих Дээшээ буцах


Веб сайтад агуулагдсан мэдээлэл зохиогчийн эрхийн хуулиар хамгаалагдсан тул зөвшөөрөлгүй хуулбарлах хориотой.

Copyright © MMINFO.MN All Rights Reserved. Powered by HUREEMEDIA.